Memorijalni skup Pukovnik Milenko Pavlović

Aeroklub Valjevo je na sportskom aerodromu u Divcima održao po drugi put aero skup “Pukovnik Milenko Pavlović” u znak sećanja na tragično nastradalog čuvara valjevskog neba. Iako u dva navrata otkazivan zbog loših vremenskih uslova, skup je privukao veliki broj ljubitelja aero sporta i poštovaoca lika i dela pukovnika Milenka Pavlovića.

“Sve što je pukovnik Milenko Pavlović učinio u svojoj vojničkoj karijeri izaziva poštovanje i osećaj divljenja. Zato je važno da se ovaj dan i njegov herojski čin i žrtva nikada ne zaborave. Kako odati počast i osvežiti sećanje na jednog takvog čoveka i pilota ako ne susretom vazduhoplovaca što mi danas i činimo. Ovo vazduhoplovno saborovanje je zamišljeno kao svojstveno druženje svih ljubitelja letenja, bilo da su u kabini ili na zemlji. Hvala svim gostima koji su upriličili da ovaj događaj bude ovako masovan i uspešan”, rekao je predsednik kluba Slobodan Andrić.

Na ovogodišnjem skupu učešće su uzeli i pripadnici ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, ali i pripadnici Mup-a Srbije. Iako zbog loših vremenskih uslova dva puta odlagan, ovaj događaj privukao je veliku pažnju i posetu ljubitelja aero sporta u Srbiji.

U jednočasovnom takmičarskom letenju učestvovalo je šest posada a u preciznom sletanju najbolja je bila posada Sarić- Unčanin iz Trstenika, drugo mesto pripalo je valjevskom dvojcu Marija Savić- Vučković- Petrović, dok je treće mesto pripalo Todorović- Dovečer iz Trstenika. Najboljom fotografijom napravljenom u toku leta proglašena je fotografija manastira Lelić koju je zabeležila posada Beda- Đorđević iz Ćuprije.