V SKUP MODELARA

Na sportskom aerodromu Divci (LYVA) 15. maja 2022. godine održan je peti, sada već tradicionalni skup modelara, koji je organizovao Aero klub Valjevo.

Izuzetno lepo vreme, ali i velika aktivnost valjevskog Aero kluba, učinili su da se na ovu manifestaciju prijavi blizu 60 modelara iz cele Srbije. Uz napomenu da je tokom celog dana na aerodromu u Divcima bilo mnogo zainteresovanih građana koji su lepo vreme iskoristili da naprave jednodnevni izlet i uvere se u majstorije zaljubljenika u modelarstvo, ovaj skup je, sa sigurnošću vest dana za mnoge van granica Valjeva.

Nakon kratkog uvodnog pozdrava i svečanog otvaranja od strane predsednika Aero kluba Valjevo Slobodana Andrića, brojni posmatrači su sa uživanjem obilazili i posmatrali modele urađene sa velikom ljubavlju, do savršenstva.

Posebnu čar događaju dali su mali, možda budući modelari i piloti, deca iz Predškolske ustanove “Pčelica” iz Mionice, njih 50 koji su organizovano došli na ovu manifestaciju. Uz budnu pažnju vaspitačica i ljubaznost osoblja Aero kluba Valjevo, najpre su razgledali jedrilice i avione, pa makete, a potom su pratili prezentaciju o letenju. S obzirom da se radi o deci koja će od jeseni u predškolsku grupu svakako je za pohvalu gest rukovodstva PU “Pčelica”. Šlag na tortu i očito nezaboravna zabava za mališane, bilo je prosipanje pune vreće bombona po pisti, iz sportskog aviona. Deca su brzo savladala početno iznenađenje, pa su počeli da skandiraju: “Avione, baci nam bombone!”

U prijatnom druženju i brojne letove, modelari su na ovom skupu, gde nije bilo pobednika, razmenjivali brojna iskustva i savete. Odlična organizacija Aero kluba Valjevo svakako je činjenica da će ovaj skup u narednim godinama biti na još višem nivou i sa još više učesnika.

Foto: Dragan KrunićG&E Aeromodelling

Tekst: objektiva.rs